اخبار و مقالات ساعت مچی

ساعت نبضی چگونه کار میکند؟

456900

یکی دیگر از انواع ساعت مچی، ساعت نبضی یا اتوماتیک است که بسیار شبیه به ساعت مکانیکی عمل می کند، درست مانند آن از سیم ها و چرخ دنده های پیچیده تشکیل شده است که عقربه های ساعت را به حرکت وا می دارند. تنها تفاوت ساعت نبضی این است که نیازی به کوک شدن به صورت دستی ندارد. ساعت های اتوماتیک، همان گونه که از نامشان پیداست، به صورت اتوماتیک از حرکات روزانه شما کوک می شوند. یک وزنه بسیار کوچک در ساعت کار گذاشته شده است که با حرکات روزانه ما حرکت می کند و در حین حرکت سیم تاب دار را کوک می کند. در این مقاله میخواهیم بدانیم ساعت نبضی چگونه کار میکند؟ همراه همیشگی دیجی آنتایم باشید.

مزایای ساعت نبضی

 عدم نیاز به باتری و کوک دستی : با توجه به ساختار مشابه این نوع ساعت با انواع مکانیکی، این ساعت ها نیز نیازی به باتری ندارند و علاوه بر آن، نیاز به کوک نیز ندارند و با حرکات روزانه صاحب خود، به صورت اتوماتیک کوک می شوند.

 حرکت یکنواخت : درست مانند ساعت های مکانیکی، در ساعت های اتوماتیک نیز عقربه ها به شکل روان حرکت می کنند نه به صورت ” تیک تیک ” !!

 شخصیت : همان مقدار مهندسی و زمان صرف شده در ساعت های مکانیکی، صرف این نوع ساعت ها نیز شده است.

برای خرید ساعت مچی خاص و مشاهده قیمت های موجود در سایت دیجی آنتایم کلیک کنید.

 

ساعت نبضی چگونه کار میکند؟

معایب ساعت نبضی

حساس به محیط : ساعت نبضی نیز به همان فاکتورهای محیطی رطوبت، گرد و خاک، ضربه و مغناطیس حساس اند و در برابر آن ها نیاز به مراقبت دارند.

نیاز به کوک کننده : ساعت های اتوماتیک تا زمانی که استفاده شوند، نیاز به کوک ندارند، اما همان گونه که گفته شد، در زمانی که استفاده نمی شوند، متوقف می شوند و برای ادامه کار نیاز به کوک کننده یا تنظیم و استفاده مجدد دارند.

 کاهش دقت عملکرد در گذر زمان : مانند ساعت های مکانیکی، دقت عملکرد این مدل از انواع ساعت مچی نیز، با گذر زمان کاهش می یابد که به معنی مراجعه هر ۵-۱۰ سال به تعمیرگاه برای تنظیم موتور خواهد بود. البته فاکتورهای محیطی و کیفیت ساخت ساعت بر این بازه ی زمانی تاثیر زیادی دارد.

 قیمت بالا : دقیقا مانند ساعت های مکانیکی، هنر دست و مهندسی ارزان نیست !

 

ساعت نبضی در دسته کدام ساعت ها قرار دارد و چگونه کار می کند؟

حال میخواهیم به طور کامل بررسی کنیم که ساعت نبضی چگونه کار میکند؟ ساعت نبضی مشخصا در دسته ساعت های اتوماتیک قرار دارد با این تفاوت که شما هیچ گاه نیاز به کوک کردن آن به صورت دستی ندارید. هر زمان که نبض مچ دست شما با پشت صفحه ساعت در تماس باشد، موتور آن انرژی مورد نیازش را ذخیره می کند و تا ساعت ها به کار خود ادامه میدهد.

در این نوع از ساعت ها هم تمامی قطعات و اتصالاتی که در ساعت های مکانیکی و باتری دار موجود است، وجود دارد و این گونه نیست که تنها با یک حسگر نبض کار عقربه های ساعت برای حرکت کردن راه بيفتد.

 

اگر ساعت نبضی را به مچ دست خود نبندیم، از حرکت باز می ایستد؟

اکنون که با نحوه آنکه ساعت نبضی چگونه کار میکند؟ پرداختیم حال میخواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم. باید گفت در واقع نیروی مورد نیاز برای حرکت عقربه های ساعت، همین نبض شماست پس بنابراین به این نتیجه می رسیم که هر زمان ساعت به دست مان بسته نباشد، از حرکت باز می ایستد و دفعه بعدی که می خواهیم استفاده کنیم ساعت نبضی مان اصطلاحا عقب افتاده است .

چنانچه از ساعت نبضی خود در ساعات مشخصی از شبانه روز استفاده نمی کنید، باید از ابزاری به نام کوک کننده استفاده کنید. کوک کننده ابزار کوچکی است که ساعت نبضی شما را اعی حرکات چرخشی، تکان می دهد تا همیشه کوک بماند و اصطلاحا عقب نیفتد.

برای خرید ساعت ست و مشاهده ساعت های متنوع در سایت دیجی آنتایم کلیک کنید.

چه تحولی در عملکرد ساعت های مچی نبضی وجود داشت که طرفداران زیادی پیدا کرد؟

از بحث ظاهر جالب توجه و خیره کننده این ساعت ها که بگذریم، وارد دنیای عجیب طراحی و ساخت موتور هایشان می شویم. زمانی که این ساعت ها و ساعت نبضی وارد بازار شدند، برای همگان غیر قابل باور بود که یک ساعت مچی بدون باتری کار کند و انرژی اش را از نیروی یک وزنه کوچک یا نبض تپنده مچ دست شما تامین کند.

اما طراحان شرکت های هلدینگ سواچ نشان دادند که این امر شدنی است. این ساعت ها دیگر نیازی به انرژی تجدید ناپذیر نداشتند و با یک ایده کوچک اما به شدت تاثیر گذار، سبک تامین انرژی آن ها به شکل تجدید پذیر تبدیل شد.

ساعت های اتوماتیک و به طبع آن ها ساعت نبضی خود کوک هستند. ساز و کار آن ها به این شکل است که یک وزنه کوچک داخل ساعت وجود دارد که با حرکت نوسانی مداوم، ساعت را برای مدت زمان زیادی کوک نگه می دارد. بنابراین شما هر روز صبح ساعت خود را به مچ دست تان می بندید و در حالی که سرگرم انجام کار های خود هستید، ساعت شما در حال کوک شدن و تامین انرژی مورد نیاز برای حرکت عقربه هایش است.

نوسان این وزنه موجب فشار بر یک فنر در داخل ساعت می گردد و فشرده شدن این فنر موجب ذخیره انرژی، برای ادامه فعالیت ساعت می باشد. همچنین شما می توانید با چرخاندن سرکوک (پیم) موجود بر روی بدنه ساعت مچی تان، این فنر را فشرده و ساعت را کوک کنید. بنابراین ساعت های اتوماتیک هم به صورت خودکار کوک می شوند و هم به صورت دستی.

ساعت نبضی چگونه کار میکند؟

در پایان

در سالهای اخیر، ساعت های نبضی دچار یک تحول بزرگ شده اند و با ورود دوباره ساعت های نبضی بروز به بازار، علاقه مندان به خود را روز به روز مشتاق تر از دیروز کرده اند.امروزه کمپانی های بزرگ و کوچک ساعت سازی، ترسی از نمایش دنده ها و فنرهای موجود در ساعتهای اتوماتیک را ندارند.

این مسئله وجه تمایز ظاهری این ساعت های اتوماتیک با مدلهای باطری دار است که موجب خیره شدن شما به موتور این ساعت ها و ماهیت داخلی آنها می گردد. در این مقاله شما با نحوه آنکه ساعت نبضی چگونه کار میکند؟ آشنا شدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *